Rólam

       
Az a szerencse ért, hogy a csodaszép Tusnádfürdőn születtem és nőttem fel, abban a gyógyüdülő városban, amelyet hajdanán a Kárpátok Gyöngyszemének is neveztek és híres európai gyógyüdülő településekkel említettek egy lapon. A kisvároska Erdély és Székelyföld egyik büszkesége volt mindig és mai napig is az, sok turistát csalogatva a környékre. Talán ennek is köszönhető, hogy már gyermekkoromban elhatároztam azt, hogy én egyszer turistákat, vendégeket fogok elkalauzolni szűkebb hazámba, Erdélybe és bemutatom az én csodálatos Szülőföldemet.

Ma is csodás környezetben, Tusnádfürdőn (Hargita megye) élek. 

Az általános iskolát a tusnádfürdői Jókai Mór Általános Iskolában végeztem, majd 1998-ban sikeresen felvételiztem a csíkszeredai Johannes Kájoni Szakközépiskolába, ahol 2002-ben leérettségiztem Turisztika szakon.

2002-ben felvételt nyertem a Babeș-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi turisztikai főiskolájára, később kihelyezett egyetemére, ahol 2005-ben főiskolai diplomát, majd 2008-ban egyetemi licensz diplomát szereztem Turisztika, Idegenforgalom és Turizmus-földrajz szakon.

A 2006-2011 közti időszakban földrajz- és turizmus tanárként dolgoztam a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontban, ahol V.-XII.-es diákokkal ismertettem és szeretettem meg a földrajz és a turizmus világának szépségeit.

2015 tavaszán Bukarestben Helyi érdekeltségű Idegenvezetői Bizonyítványt, kitűzőt, valamint szakképesítést szereztem, majd 2020-ban az Országos Idegenvezetői Bizonyítványt, kitűzőt is sikerült megszereznem. (Ghid de turism național, atestat și ecuson). 

2019 óta oktatóként is dolgozom különféle idegenforgalmi, turisztikai képzéseken (idegenvezető képzés, panzióvezető képzés stb.).

2021-ben sikeresen megszereztem a Turisztikai Szabadalmat a Turisztikai tevékenységek menedzsere kategóriában (Brevet în turism), aminek köszönhetően egy kis aparthotel (apartman szálloda) menedzsereként is tevékenykedek.
  
2009 óta idegenvezetéssel foglalkozom, amit nagy tapasztalattal, rajongással, lelkiismeretességgel és odaadással végzek. A többéves idegenvezetői munka során nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem ami ehhez a gyönyörű szakmához feltétlenül szükséges. Több utazási irodával állok kapcsolatban, ugyanakkor továbbra is várom az irodák jelentkezését a sikeres együttműködésre.  


Országos Idegenvezetői Bizonyítvánnyal és kitűzővel (atestat și ecuson), valamint Turisztikai Szabadalommal (Brevet în turism) rendelkezem. 
 Egyéni vállalkozóként számlaképes vagyok.
Mottóim:

"A földrajz és a turizmus két társfogalom, mert minden geográfusban ott van a turista, és minden turistában egy elveszett geográfus rejlik"
Wass Albert: "Amikor kimondom ezt a szót, hogy "Erdély", ebben benne van minden: a szívem, a lelkem, az agysejtjeim molekulái, mindaz, ami voltam, vagyok és leszek, tulipános bölcsőmtől a kopjafáig. Véremben van. Minden írásommal, minden beszédemmel, mindig és mindenütt Erdélyért harcoltam. Azért az Erdélyért, melyről tudom, hogy már nem lehet az enyém soha, de még lehet azoké, akik ott maradtak, szenvedtek és hűséggel kitartottak minden gyötrés, megpróbáltatás ellenére is. Minden maradék erőmmel, igyekezetemmel azért küzdök még ma is, hogy Erdély újra az legyen, ami volt: három szabad nép hazája, az Isten és ember előtti egyenlőség, a tisztesség és az emberszeretet földje." 
  


 Írások, videók rólam és munkámról:


  Erdély 2014-2019

                         Erdély 2020                                  

Erdély 2021

Erdély 2022