Rólam

       
Az a szerencse ért, hogy a csodaszép Tusnádfürdőn születtem és nőttem fel, gyógyüdülő város, amit hajdanán a Kárpátok Gyöngyszemének neveztek. A kisvároska Erdély és Székelyföld egyik büszkesége volt mindig és mai napig is az. Talán ennek is köszönhető, hogy már gyermekkoromban megfordult a fejemben az, hogy én egyszer turistákat fogok elkalauzolni Erdélybe és bemutatom az én csodálatos Szülőföldemet, Szülőhazámat

Ma is csodás környezetben, Tusnádfürdőn (Hargita megye) élek. 

Az általános iskolát a tusnádfürdői Jókai Mór Általános Iskolában végeztem, majd 1998-ban sikeresen felvételiztem a csíkszeredai Johannes Kájoni Szakközépiskolába, ahol 2002-ben leérettségiztem Turisztika szakon.

2002-ben felvételt nyertem a Babeș-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi turisztikai főiskolájára, később kihelyezett egyetemére, ahol 2005-ben főiskolai diplomát, majd 2008-ban egyetemi licensz diplomát szereztem Turisztika, Idegenforgalom és Turizmus-földrajz szakon.

A 2006-2011 közti időszakban földrajz- és turizmus tanárként dolgoztam a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontban, ahol V.-XII.-es diákokkal ismertettem és szeretettem meg a földrajz és a turizmus világának szépségeit.

2015 tavaszán Bukarestben Országos Idegenvezetői Bizonyítványt, kitűzőt, valamint szakképesítést szereztem. (atestat și ecuson).
  
2009 óta idegenvezetéssel foglalkozom, amit nagy tapasztalattal, rajongással, lelkiismeretességgel és odaadással végzek. A többéves idegenvezetői munka során nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem ami ehhez a gyönyörű szakmához feltétlenül szükséges. Több utazási irodával állok kapcsolatban, ugyanakkor továbbra is várom az irodák jelentkezését a sikeres együttműködésre.  Országos Idegenvezetői Bizonyítvánnyal (atestat și ecuson) rendelkezem. 
 Egyéni vállalkozóként számlaképes vagyok.

Mottóim:

"A földrajz és a turizmus két társfogalom, mert minden geográfusban ott van a turista, és minden turistában egy elveszett geográfus rejlik"
Wass Albert: "Amikor kimondom ezt a szót, hogy "Erdély", ebben benne van minden: a szívem, a lelkem, az agysejtjeim molekulái, mindaz, ami voltam, vagyok és leszek, tulipános bölcsőmtől a kopjafáig. Véremben van. Minden írásommal, minden beszédemmel, mindig és mindenütt Erdélyért harcoltam. Azért az Erdélyért, melyről tudom, hogy már nem lehet az enyém soha, de még lehet azoké, akik ott maradtak, szenvedtek és hűséggel kitartottak minden gyötrés, megpróbáltatás ellenére is. Minden maradék erőmmel, igyekezetemmel azért küzdök még ma is, hogy Erdély újra az legyen, ami volt: három szabad nép hazája, az Isten és ember előtti egyenlőség, a tisztesség és az emberszeretet földje." 
   Írások, videók rólam és munkámról: