Miklós Gergely: Ott van minden jó helyen!
 
Ott hol az idő megállt, zúgó fenyvesek rejtik a mondát.
Végtelen történet, örök megújulás, zöldellő rétek őrzik, lábaink nyomát.
Ott hol a káprázat a valóság része, generációk jönnek mennek, 
de nem figyel, csak az emberek egy kis része.
A mi világunk esztelen, ott van minden jó helyen, 
hol a Magyar teszi a dolgát csendben, nesztelen.
A helyén van minden, mélység, magasság, fagy és forróság. 
Hiszem, hogy mindig lesz ki gondol rád, Erdélyország!
Oda születni kell, így kap esélyt az egyén, hogy értse,
volt van és lesz, a kerek egész egy része.
Nehéz út, kemény teher kit erre sodor az élet,
hogy tájékoztassa a szétszabdalt népet.
Mi szerencsés szerencsétlenek, elég ha figyelünk, 
ilyen pillanatképekben megnyugodhat lelkünk.
Mert minden jó helyen van, délceg fenyők önarcképe a csillogó tóban.
Márvány ragyogása az elcsípett momentumban.
Valóság ez, igazi álom, csatasorban a zúzmara az ágon.
Megállt az idő, vagy végtelen eme folyam?, a helyén van minden, Én mondtam!
         Van valahol a Kárpát-medencében egy csodálatos föld, egy Tündérország. Búzát ringató termékenység, szőlőtől aranyló dombok, égbetörő szirtek, vadakat óvó rengetegek, mind megtalálhatóak e helyen. Halban gazdag folyók, aranyat, ezüstöt és sok más kincset rejtő hegyek országa, ahol ásványvíz források tízezrének vize siet szabadon a nagy folyók, a Maros, az Olt, a Küküllők, a Szamos, a Körösök és testvéreik felé. Igen, Isten ezt a földet jókedvében teremtette úgy, hogy minden szépet: hegyet, völgyet, erdőt és mezőt saját gyönyörűségére összerakosgatott, és élettel, békességgel, szeretettel hintette be.  Erdélyország a neve!

      Igen tudom...Elragadott ez a csodálatos táj...

         ...tudom, hogy megszeretnéd ismerni Erdélyt...benne Székelyföldet, az Erdélyi-medencét, Dél-Erdélyt, Partiumot, Bánságot és magát ezt a csodálatos országot...

             ...nincs aki elkalauzoljon???


                ...ez a kérdés merül fel benned és nem tudod mit tegyél?

          Fordulj hozzám bizalommal, megszervezzük, megtervezzük részletesen és megnézzük együtt...!

        Ha felszeretnéd fedezni ennek a "Tündérországnak" a természeti, földrajzi, építészeti és kulturális értékeit, akkor itt az alkalom, ne habozz sokáig...bérelj idegenvezetőt és ismerd meg Erdélyt, Partiumot, Székelyföldet, Szászföldet, Bánságot, a Kazán-szorost valamint az egész országot, Romániát és mindezt egy olyan idegenvezetővel aki itt él...megéli Erdélyt!!!


          Aki Erdélyben még nem járt az valójában még nem látott szép vidéket. Nekem, mint idegenvezetőnek az a célom, hogy minden kedves vendéggel, turistával megismertessem Erdély  gyönyörűséges tájait, látnivalóit, történelmét, földrajzát, épített örökségét,  az erdélyi gasztronómiát, az itt élő emberek mindennapjait és mindent ami ezzel a szépséges vidékkel kapcsolatos.

           Én, mint idegenvezető, természetesen mindig egy jól kidolgozott forgatókönyv szerint vezetem végig vendégeimet, ami mögött részletes szervezés áll. Mindezek mellett tudom, hol lehet parkolni, hol vannak "technikai" helyek, pénzváltók, kinél van a múzeum illetve a templom kulcsa, kinek kell telefonálni, hogy a "kapuk" nyitva maradjanak.
      

    Idegenvezetést és programok szervezését vállalom, egyéni utazásokhoz, baráti társaságoknak, szervezett csoportoknak, iskolai osztályoknak romániai, erdélyi és székelyföldi látogatásuk teljes- vagy részleges időtartamára évszaktól függetlenül az év bármely periódusában.

Szeretettel várom minden kedves régi és új turistabarátomat illetve turistacsoportomat Romániában, Erdélyben és  Székelyföldön!!!
Keresned sem kell!