Wass Albert: Erdély

Valahol van egy furcsa ország,
Bérce templom, völgye szentéj,
Bánatország az az ország,
Neve: Erdély.

Kékebbek ott az esték,
Sárgábbak ott a rónák,
S a falevelek mindig hullanak
Este tájt.

Csöndes faluk fehér harangszavára
Imádkozó bükkerdők orgonája:
Zsolozsmásan felzúg a patak.
Ott mindig ősz van. Erdély árva lelke:

Az őszi szél kószálgat szüntelen.
És megsúgom: hiába jön a tavasz,
A hóvirág,
A régi hóvirág már nem terem.
Mert ott az erdők keresztfát teremnek
És Golgota a hegynek a neve.

S ki ott él: valami régi nyárnak
Halálosan beteg szerelmese.
Elátkozott álmok kísérik,
Ha belekábult ott a tájba:
Mert átokország az az ország.

Nagyon ködös és nagyon árva…
Fészkefosztott fiainak,
Széttépett, bús fiainak,
Mégis, mégis,
jaj de drága!

         Van valahol a Kárpát-medencében egy csodálatos föld, egy Tündérország. Búzát ringató termékenység, szőlőtől aranyló dombok, égbetörő szirtek, vadakat óvó rengetegek mind megtalálhatóak e helyen. Halban gazdag folyók, aranyat, ezüstöt és sok más kincset rejtő hegyek országa, ahol ásványvíz források tízezrének vize siet szabadon a nagy folyók, a Maros, az Olt, a Küküllők, a Szamos, a Körösök és testvéreik felé. Igen, Isten ezt a földet jókedvében teremtette úgy, hogy minden szépet: hegyet, völgyet, erdőt és mezőt saját gyönyörűségére összerakosgatott, és élettel, békességgel, szeretettel hintette be.  Erdélyország a neve!

      Igen tudom...Elragadott ez a csodálatos táj...

         ...tudom, hogy megszeretnéd ismerni Erdélyt...benne Székelyföldet, az Erdélyi-medencét, Dél-Erdélyt, Partiumot, Bánságot és magát ezt a csodálatos országot...

             ...nincs aki elkalauzoljon???


                ...ez a kérdés merül fel benned és nem tudod mit tegyél?

          Fordulj hozzám bizalommal, megszervezzük, megtervezzük részletesen és megnézzük együtt...!

        Ha felszeretnéd fedezni ennek a "Tündérországnak" a természeti, földrajzi, építészeti és kulturális értékeit, akkor itt az alkalom, ne habozz sokáig...bérelj idegenvezetőt és ismerd meg Erdélyt, Partiumot, Székelyföldet, Szászföldet, Bánságot, a Kazán-szorost valamint az egész országot, Romániát és mindezt egy olyan idegenvezetővel aki itt él...megéli Erdélyt!!!


          Aki Erdélyben még nem járt az valójában még nem látott szép vidéket. Nekem, mint idegenvezetőnek az a célom, hogy minden kedves vendéggel, turistával megismertessem Erdély  gyönyörűséges tájait, látnivalóit, történelmét, földrajzát, épített örökségét,  az erdélyi gasztronómiát, az itt élő emberek mindennapjait és mindent ami ezzel a szépséges vidékkel kapcsolatos.

           Én, mint idegenvezető, természetesen mindig egy jól kidolgozott forgatókönyv szerint vezetem végig vendégeimet, ami mögött részletes szervezés áll. Mindezek mellett tudom, hol lehet parkolni, hol vannak "technikai" helyek, pénzváltók, kinél van a múzeum illetve a templom kulcsa, kinek kell telefonálni, hogy a "kapuk" nyitva maradjanak.
      


    Idegenvezetést és programok szervezését vállalom, egyéni utazásokhoz, baráti társaságoknak, szervezett csoportoknak, iskolai osztályoknak romániai, erdélyi és székelyföldi látogatásuk teljes- vagy részleges időtartamára évszaktól függetlenül az év bármely periódusában.

Szeretettel várom minden kedves régi és új turistabarátomat illetve turistacsoportomat Romániában, Erdélyben és  Székelyföldön!!!
Keresned sem kell!